Централната банка на Руската федерация и най-големите банки още преди

...
Централната банка на Руската федерация и най-големите банки още преди
Коментари Харесай

Банките са предупредили Путин още преди началото на военните действия

Централната банка на Руската федерация и най-големите банки още преди събитията в Украйна са предупреждавали Владимир Путин за вероятните последствия от тези събития. Те са наблегнали най-много на растежа на обменния курс до 200 рубли и спада на Брутният вътрешен продукт с 10%. Но представителите на банките, даже и в най-мрачния сюжет, са взели под внимание единствено признаването от Русия на независимостта на ДНР и ЛНР.

Централната банка, Сбербанк и ВТБ авансово са предизвестили Владимир Путин до какво могат да доведат дейностите на Русия в Украйна, написа Frank RG, базирайки се на източници, осведомени с документи за оценка на вероятните последствия.

Трябва да се означи, че банките в своя „ най-мрачен “ сюжет са обмисляли единствено признаването от Русия на независимостта на Донецката и Луганската национални републики. Санкциите против Централната банка въобще не са били счетени за вероятни.

Банкерите правят оценка вероятните вреди от евентуални наказания по следния метод: повишение на обменните курсове до 150-200 рубли, повишение на главния лихвен % до 20-30%, повишаване на безработицата с 4-12% годишно, спад от 10% на Брутният вътрешен продукт на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР