Централна Кооперативна Банка АД, една от водещите финансови институции на

...
Централна Кооперативна Банка АД, една от водещите финансови институции на
Коментари Харесай

Централна Кооперативна Банка внедри Apple Pay за клиентите си

Централна Кооперативна Банка АД, една от водещите финансови институции на българския банков пазар, внедри електронния портфейл Apple Pay на картодържателите си с издадени дебитни и кредитни карти, носещи логото на Mastercard. Това е по-безопасен и самостоятелен метод за осъществяване на транзакции, с който се предотвратява предаване на картата на друго лице, физическо допиране на бутон или замяна на пари в брой, а технологията, която дава iPhone, подсигурява сигурността при осъществяване на всяка транзакция. 

Всичко, което би трябвало да създадат клиентите е да приближат своя iPhone или Apple Watch покрай терминал за заплащане, с цел да осъществят безконтактно заплащане. Всяка покупка от Apple Pay е сигурна, защото процеса на автентикация се прави с Face ID, Touch ID или ключова дума на устройството, както и с еднократен неповторим динамичен код за отбрана. Apple Pay се приема в хранителни магазини, аптеки, таксита, заведения за хранене, кафенета, магазини и доста други места.

Клиентите могат също по този начин могат да употребяват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, с цел да създадат по-бързо и по-удобно покупки в приложения или Safari браузъра, без да се постанова да основават сметки или да вкарват неведнъж информация за доставки и фактури. Apple Pay улеснява заплащането на доставки на храна и хранителни артикули, онлайн извършване на покупки, превоз и паркиране, наред с други неща. Apple Pay също може да се употребява за осъществяване на заплащания в приложения на Apple Watch.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите употребяват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите им не се съхраняват нито на устройството, с което заплащат, нито на сървърите на Apple. Вместо това на устройството се генерира неповторим номер на сметка (Device Account Number), криптиран и съхраняващ в предпазения детайл, типов и сертифициран чип, предопределен за безвредно запазване на информацията за осъществените транзакции на устройството.

Настройките за активиране и прилагане на Apple Pay са лесни за приложимост. Всичко, което би трябвало да направи всеки притежател на iPhone, е да отвори приложението „ Wallet “, да допре „ + “ и да следва стъпките за прибавяне на кредитни или дебитни карти на ЦКБ. След като клиентът добави картата си към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може незабавно да стартира да употребява Apple Pay на това устройство.

За повече информация по отношение на Apple Pay посетете:

За повече информация по отношение на Централна Кооперативна Банка, посетете уеб страницата на банката, както и обществените мрежи на банката във Фейсбук и.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР