Центърът за образователни услуги в Ценово приключи първата си петилетка

...
Центърът за образователни услуги в Ценово приключи първата си петилетка
Коментари Харесай

Център за обществена подкрепа в Ценово приобщава деца със специални потребности

Центърът за просветителни услуги в Ценово завърши първата си петилетка и събра на празник както деца със специфични потребности, по този начин и техните родители и експерти от институцията. Децата пяха и танцуваха, преобразиха се в обичани анимационни герои, отговаряха на музикални загадки, веселиха се от сърце и душа. Малчуганите демонстрираха и сръчността си при построяването на палат от разнообразни детайли. Аниматорката Дани се изяви като художник и изрисува лицата на децата като обичани герои от приказки. Кулминацията на празника бе появяването на квалифицираната празнична торта с фойерверки.

В празненството се включи и зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова, която връчи дарове на всеки от потребителите. „ В продължение на пет години смяната е осезателна. Децата тук се усещат като вкъщи си “, сподели Игнатова.
Всеки ден 27 деца на друга възраст от обитаемоте места в общината прекрачват с готовност и неспокойствие прага на институцията. С палавниците работят разнообразни експерти: психолози, логопеди, педагози, медицински експерти. „ От основаването на Центъра развихме доста сполучливи практики и сформирахме шест ателиета. С дейностите им децата опознават разнообразни аспекти от живота. Стремим се да осигурим на възпитаниците ни поддръжка, познания, сигурност и занимания “, показа ръководителят на Центъра за социална поддръжка Зоя Костадинова.

В Центъра са разкрити ателиета по готварство, градинарство, смехотерапия, спорт и други Така децата освен се сближават, учат се да работят в екип, да се веселят и да поддържат връзка между тях. Всеки ден даже и през ваканциите девойките и момчетата със специфични потребности благодарение на просветителни презентации научават повече за празниците и обичаите в България, за исторически персони.  „ Постоянно ги учим да имат вяра в себе си и в качествата, които имат “, добави Зоя Костадинова. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР