Центърът за кризисно настаняване на бездомни хора в столицата предлага

...
Центърът за кризисно настаняване на бездомни хора в столицата предлага
Коментари Харесай

186 души са настанени в Кризисния център за бездомни хора в столицата

Центърът за спешно настаняване на бездомни хора в столицата предлага заслон и храна на нуждаещите се. Дори и да надвиши потенциала си, чиновниците ще се опитат да обезпечат места на всички, които потърсят покрив там, твърдят от спешния център. Температурите довечера се чака да спаднат до - 18 градуса, по тази причина всички бездомни хора се поучават да потърсят заслон.


Вчера в Центъра са били настанени 198 души, а през днешния ден 186. Капацитетът на центъра е сред 170-210 индивида, само че шефът ни увери, че на никой нуждаещ се няма да бъде отхвърлен заслон. Тази вечер ще бъде извънредно студена, по тази причина хора ще се одобряват когато и да е, само че все пак се поучават да потърсят заслон допустимо най-скоро. Също по този начин, заради студеното време, Кризисният център е получил позволение от Столична община и за обезпечаване на дневен престой през тази седмица.

Центърът предлага заслон, топла храна, неспециализирана здравна грижа и асистенция от обществени служащи. Настаняването става против документ за идентичност, следва среща със обществен служащ, и в случай че е нужно, обезпаразитяване. В една стая нормално се настаняват по 4 индивида, само че могат да бъдат и повече в дни като днешния.
Пепи Джуренов, шеф на Център за спешно настаняване на бездомни хора: Всяка вечер има дежурен доктор, някой от общинските лечебни заведения, койото работи тук, до момента в който е належащо, до момента в който има пациенти и по-късно се мести във филиала, в 48-ми блок, там също прави прегледи. Неговата активност се състои в това да извърши медицински обзор, да сложи диагноза вероятно, да предпише някаква рецепта и нещо от рода на, в случай че имаме аналгин, аспирин, такива, които са без рецепта медикаменти да раздава. А профилирана помощ се оказва от общинските лечебни заведения, в която той може да насочи нуждаещия се. " Мими, настанена в Центъра за спешно настаняване на бездомни хора: Дрехи, топло е, всичко ни дават. Вторник и петък се сменят чаршафите. Благодаря и на Господ, и на директорката, и шефа, сме добре. В този мраз не може да се устоя на открито, аз съм зиморничава и не мога да устоя никога.
Хората, които се нуждаят от заслон или по-скоро минувачи, които виждат бездомни лица в потребност от заслон и грижа, могат да се обадят на Центъра за спешно настаняване на номер: 0889096130 и номер 0889755478. Екип на центъра ще пристигна на даден адрес, с цел да прибере и настани лицето в потребност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР