Центърът за бежанци в Елхово е от затворен тип и

...
Центърът за бежанци в Елхово е от затворен тип и
Коментари Харесай

Бивш областен управител на Ямбол: Центърът в Елхово е неподходящ за украинци

Центърът за бежанци в Елхово е от затворен вид и е предопределен за настаняване на незаконни мигранти, пресекли нелегално турско-българската граница. В него е неуместно да се настаняват украински жители, уточни депутатът от ГЕРБ Димитър Иванов, който по време на построяването на центъра беше регионален шеф на Ямбол.

Депутатът Димитър Иванов упрекна в непросветеност Държавната организация за бежанците. Повод за неговият коментар беше изявлението на ръководителя на Агенцията Мариана Тошева, че може да се наложи украински бежанци да бъдат преместени в центъра в Елхово. А по-късно вицепремиерът Калина Константинова разгласи, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат краткотрайно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

" Те първо би трябвало да се срещнат с нормативните документи и да се срещнат с това какво работят сега и какво ръководят. След това да слязат на терен и да прегледат какво е направено и какво готово, " прикани някогашният регионален шеф.

" Както съществуващият в Елхово досега, по този начин и новият център от фургонния вид са центрове от затворен вид. Това са краткотрайните центрове за настаняване на мигранти, които минават през турско-българската граница, " изясни Димитър Иванов.

Центърът, който се намира в региона на „ Гранична полиция “ в Елхово, е от фургонен вид и беше построен през 2019 година. Капацитетът му е 1735 места.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР