Ценни разяснения от вицепрезидента на КНСБ Чавдар ХристовПовече хора ще

...
Ценни разяснения от вицепрезидента на КНСБ Чавдар ХристовПовече хора ще
Коментари Харесай

Кога вземаме 6 заплати при пенсиониране

Ценни уточнения от вицепрезидента на КНСБ Чавдар Христов
Повече хора ще имат право на шест заплати при пенсиониране. Това излиза наяве от профилиран разбор на Чавдар Христов, вицепрезидент на КНСБ, оповестен на уеб страницата на синдиката. С него се изясняват последните промени в Кодекса на труда, които дават право на по-високи компенсации при излизане в пенсия.

Право на това обезщетение имат служащите, които имат 10 години трудов стаж през последните 20 години при еднакъв шеф, или група от предприятия. Досега те имаха право един път да получат шесткратния размер на заплатата си, в случай че са работили през последните 10 години.

" Новата редакция също слага изискване, само че в два различни разновидността. Според първият -  служащият е придобил най-малко 10 години трудов стаж при един и същи шеф. Периодът от време на придобиване е „ последните 20 години “. Спрямо остарялата редакция новото е съответно определение, интервал от време, в който би трябвало да е добит трудовият стаж – „ последните 20 години “. От това изобретение следва, че изискуемите 10 години трудов стаж не са поредни, може да са прекъсвани от интервали на безработица или работа при различен работодател/ли. Това значи, че е допустимо през последните 20 години да са насъбрани 20 години трудов стаж, част от които при друг/различни работодатели, да вземем за пример двама или трима. Това събитие не смущава придобиването на правото за по-висок размер на компенсацията ", излиза наяве още от разбора.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР