Цените в Гърция падат от вчера за радост на българите,

...
Цените в Гърция падат от вчера за радост на българите,
Коментари Харесай

Добри новини преди старта на летния сезон! Гърция официално намали цените

 Цените в Гърция падат от през вчерашния ден за наслада на българите, които обичат да карат ваканцията си там. Причината е влизащият в действие нов Закон за понижаване на Данък добавена стойност за редица артикули и ресторантьорски услуги от 24 до 13%.

Около 5 000 хранителни артикули в супермаркетите, като тестени произведения, захар, масло, какао, кафе, чай и сокове, се чака да поевтинеят. Намалени са също цените в заведения за хранене и пицарии. Гърците са изключително удовлетворени, че природният газ и електрическата енергия вместо с 13 на 100 Данък добавена стойност, към този момент са с 6% данък.

На процедура това значи, че цените на продуктите ще намалеят от няколко цента до няколко евро, според от цената.

В заведенията за хранене и таверните, съгласно прогнозите, междинната сметка от към 50 евро за четиричленно семейство ще бъде понижена на 46,5 евро.

По отношение на електрическата енергия и природния газ, където Данък добавена стойност от 13 е понижен до 6%, на процедура това ще значи, че сметката за тока, която до момента е възлизала на 100 евро, идващия месец ще бъде понижена с 6,20 евро, т.е. ще бъде 93, 80 евро.

Данък добавена стойност за съответни хранителни артикули и услуги бе 13% до 20 юли 2015 година, когато като част от пакета от антикризисни ограничения се усили до 23%, а година по-късно, от юни 2016 година, се повиши с още един процентен пункт до 24%, припомня БГНЕС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР