Цените по борсите в момента са по-ниски, отколкото миналата година

...
Цените по борсите в момента са по-ниски, отколкото миналата година
Коментари Харесай

Изненадаха България с цените на козунака за Великден

Цените по тържищата сега са по-ниски, в сравнение с предходната година по това време

Преди да стартира предлагането и лудото извършване на покупки за Великден, от businessnovinite.bg взехме решение да проверим някои цени и да ги съпоставим с тези от предходната година по същото време. С изненада установихме, че множеството съставки за изработката на домакински козунак все още по тържищата са по-евтини, в сравнение с предходната година по това време. 

В края на март предходната година кг захар се е продавал за 2,52 лв., а сега цената е 2,07 лв.. Килограм брашно през март 2023 година е струвал 1,32 лв., а в края на март тази година струва 1,26 лв..

Миналия март едно яйце размер М се е продавало за 0,42 лева на едро, до момента в който в този момент цената е 0,36 лв.. Пакетче масло е струвало 2,60 лева миналата гоздина, а в този момент е 2,65 лева - тук има леко покачване. 

Литърът прясно мляко предишния март е бил 2,48 лв., а в този момент е 2,25 лв..

Излиза, че всички артикули, като се изключи маслото, което леко е поскъпнало, са поевтинели. Това евентуално се дължи на ограниченията, които страната взе за по-стриктно понижение на цените на питателните артикули.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР