Цените на златото скочиха над $1700 за унция за първи

...
Цените на златото скочиха над $1700 за унция за първи
Коментари Харесай

Цената на златото скача над $1700 за първи път от седем години насам

Цените на златото скочиха над $1700 за унция за първи път от края на 2012 година, защото разрастващата се коронавирусна зараза и рухването на цените на суровия нефт, подтикнаха вложителите, да се извърнат към по-сигурни " убежища ", написа Reuters.

Нарастващите опасения за ковид, изключително в Италия, провокираха интерес към благородния метал. Третата по величина страна в еврозоната разгласи строги ограничавания за пътешестване в няколко северни провинции, в това число и тук-там, където живеят 16 милиона души, като Милано да вземем за пример. Броят на умрелите от ковид там се повишил от 233 на 366, написа Fxstreet.

Азиатските акции спаднаха, откакто вложителите се обърнаха към облигации, поради икономическия потрес от ковид, а петролът се намали с повече от 20%, откакто Саудитска Арабия понижи формалната си пазарна цена.

И японската стопанска система се сви по-бързо от предстоящото. Вирусът оказа въздействие производството и увеличи рисковете за криза.

Износът на Китай внезапно се сви през първите два месеца на годината. Вносът също понижа. Вирусът докара доведе до огромни разстройства в бизнес интервенциите, световните вериги за доставки и икономическата интензивност. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР