Цените на задължителната застраховка “Гражданска отговорност значително ще нараснат, ако

...
Цените на задължителната застраховка “Гражданска отговорност значително ще нараснат, ако
Коментари Харесай

Секира за шофьорите. Нова цена с Гражданска отговорност

Цените на наложителната застраховка “Гражданска отговорност ” доста ще набъбнат, в случай че Народното събрание одобри предлаганите от Министерството на финансите промени в Кодекса за застраховането, написа " Труд ".

Това излиза наяве от мнение на Съюза за стопанска самодейност (ССИ), изпратено до Министерство на финансите (МФ) в границите на публичното разискване на подготвяните промени.
-->
Промените се отнасят до това какви са разпоредбите за заплащане от страна на българското Национално бюро “Зелена карта ” (Национално бюро на българските автомобилни застрахователи - НББАЗ) за вреди, породени от български коли зад граница.

От една страна въпросът не наподобява доста комплициран. Но казусът е, че в Италия има доста случаи на измами, при които употребяват номера на български коли. При злополука пишат, че има потърпевши хора, в случай, че действително са огънати единствено няколко ламарини.

Има случаи даже искания за погашение на вреди, породени от коли с български номера, които даже не са били в Италия.

Системата на “Зелена карта ” планува измежду като НББАЗ заплати за породени вреди от български автомобил в чужбина, да предяви искания за заплащане от българския осигурител, който е издал полицата “Гражданска отговорност ” на автомобила.

При безотговорно заплащане по неоснователни искания, които се предявяват единствено за източване на пари, ще се наложи българските застрахователи да вдигнат цените на “Гражданска отговорност ”.

Промените в Кодекса за застраховането би трябвало да подсигуряват финансовата сигурност на страната, да не водят до фрапантно нарастване на цените на наложителната застраховка “Гражданска отговорност ”, с цел да не бъдат наранени неподходящо над 3 млн. български жители, като в същото време отговорят на поетите задължения по Валутния механизъм II (ЕРМII), написа в мнение на ССИ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР