Цените на суровините може рязко да спаднат в случай на

...
Цените на суровините може рязко да спаднат в случай на
Коментари Харесай

Цената на петрола може да падне с 30 % в случай на търговска война между САЩ и Китай


Цените на суровините може внезапно да спаднат при положение на огромна комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, като освен това спадът при котировките на петрола може да доближат 30 %, считат специалистите от сингапурската Oversea-China Banking Corp.

Основните метали ще поевтинеят с 15 %, платината и среброто – с 10 %, счита икономистът на банката. В същото време с ескалацията на спора ще се усилват цената на защитните активи. Така да вземем за пример златото може да нарастне с 20 %.

Властите на Съединени американски щати неотдавна оповестиха за опцията за въвеждане на спомагателни мита върху вноса на китайски артикули на обща сума от към 150 милиарда $. Китайските управляващи от своя страна дадоха обещание да подхващат ответни ограничения.

По време на почивните дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обаче изрази вяра за намиране на позволение по кротичък път на комерсиалния спор с Китай. Държавният глава на Китай Си Дзинпин от своя страна в границите на изявление във вторник заприказва за отваряне на китайската стопанска система. Той даде обещание да даде на задграничните компании по-широк достъп до финансовия и индустриален бранш, да усили вноса, а също по този начин да усъвършенства отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и да обезпечи по-прозрачна и управляема среда за задграничните вложения.
Медта, която се счита за барометър на растежа на международната стопанска система от началото на годината е поевтиняла до 5 % до 6895 $ за звук.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР