Цените на природния газ в САЩ се сринаха до почти

...
Цените на природния газ в САЩ се сринаха до почти
Коментари Харесай

Цените на природния газ се понижават, тъй като в САЩ се очаква най-топлата зима в историята

Цените на природния газ в Съединени американски щати се сринаха до съвсем три десетилетия дъно, защото това, което се чака да бъде най-топлата зима в страната в историята, понижава търсенето на гориво за отопление тъкмо когато производството скочи до рекордни равнища.

Зимните месеци, когато търсенето на отопление е най-високо, са на път тази година да бъдат най-меките от началото на надеждните записи през 1950 година, споделиха анализатори, оставяйки потреблението на газ доста по-ниско от предстоящото.

В комбиниране с възходящото произвеждане на газ в Съединени американски щати – което доближи рекордните 105 милиарда кубически фута дневно през декември – това докара до свободно рухване на цените, падайки с повече от 50 % от средата на януари.

В петък референтните контракти за Henry Hub за март се откриха на $1,61 за милион английски топлинни единици, нищожно покачване от $1,58/милион BTU в четвъртък. С изключение на няколко дни в средата на 2020 година — когато пандемията от Covid-19 смаза търсенето — това...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР