Цените на полетите ще нараснат на фона на по-скъпото гориво.

...
Цените на полетите ще нараснат на фона на по-скъпото гориво.
Коментари Харесай

И самолетните билети поскъпват

Цените на полетите ще набъбнат на фона на по-скъпото гориво. Повишаващите се цени на петрола засягат освен разноските за сила, само че и пътуванията и петролните артикули.

В същото време търсенето на пътуванията продължава да нараства в отговор на облекчаването на рестриктивните мерки на Covid в международен мащаб, достигайки съвсем равнищата от преди пандемията и наред с това билетите за вътрешни и интернационалните полети порастват, написа Oilprice.

Очаква се и други потребителски артикули да набъбнат. Цените на самолетните билети бяха непредвидими през последните две години на фона на несигурността в търсенето и пандемията Covid-19. Сега обаче наподобява, че даже бюджетните самолетни компании ще би трябвало да вдигнат доста цените си, с цел да покрият възходящите разноски за гориво.

Цените на реактивното гориво се покачиха с 45% тази година, откакто най-високата цена от 2008 година Реактивното гориво е към 20 до 25% от оперативните разноски на самолетната компания и това ще има голям резултат.

Цената на вътрешните полети в Съединени американски щати да вземем за пример се е повишила с към 36 % от началото на 2022 година, достигайки цените от 2019 година Цените се удвояват единствено за седмици, като идващите месеци наподобяват още по-несигурни в това отношение.

Някои от авиационната промишленост даже допускат, че цените ще се покачват с цели 6% на месец до август.

Много самолетни компании реагират по-бързо на измененията, които могат да обиден или разноските, или търсенето. Няколко самолетни компании на косъм заобикалят банкрут по време на пандемията.

С упованията за растеж на цените на полетите, потребителите може би ще трансформират държанието си. Пътуването може да стане прекомерно скъпо за мнозина, които към този момент мъчно посрещат възходящите разноски. Цените на силата не престават да порастват, поради дефицит на фона на спора на Русия и Украйна, а цените на храните също се повишават и мнозина не съумяват да се оправят с високите си разноски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР