Цените на петрола завършиха август със спад и продължават да

...
Цените на петрола завършиха август със спад и продължават да
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да пада. Страх от рецесия натиска пазара

Цените на петрола приключиха август със спад и не престават да падат през четвъртък сутринта, първия ден на септември.

Общо за предишния месец Brent регистрира поевтиняване с 12,3%, а WTI - с 9,2%, като за трети следващ месец се означи негативна динамичност, което е най-дългият сходен интервал от първата половина на 2020 година насам.

Днес към 9:12 часа българско време ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures костват 95,09 $ за барел, което е с 0,55 $ по-малко от цената при затваряне на предходната сесия. В резултат на търговията в сряда тези договори поевтиняха с $2,2 (2,3%) до $95,64 за барел.

Цената на октомврийските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг възлиза на 88,70 $ за барел, което е с 0,84 $ по-ниско от крайната стойност от миналата сесия. До затварянето на пазара предходния ден цената на тези договори понижа с $2,09 (2,3%) до $89,55 за барел.

Натискът върху пазара оказват страховете от криза в световната стопанска система на фона на стягането на паричната политика от страна на най-големите централни банки в света, както и от коронавирусните ограничавания в действие в Китай, отбелязва Bloomberg.

" Загрижеността за положението на стопанската система е съществена причина за спада на петролния пазар ", сподели Джеймс Уилямс, енергиен анализатор в WTRG Economics, представен от Market Watch.

" ОПЕК изрази угриженост по отношение на вероятностите за търсене и на моменти представителите на картела повдигат въпроса за понижаване на квотите. Възможността за криза в този момент заема високо място в мисленето на ОПЕК ", отбелязва специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР