Цените на петрола в сряда са слабо динамични, ръстът на

...
Цените на петрола в сряда са слабо динамични, ръстът на
Коментари Харесай

Петролът отново докосва $70. Ръст на запасите в САЩ спира подема

Цените на петрола в сряда са едва динамични, растежът на запасите от суровината в Съединени американски щати стопират подема на пазара.

Сутринта фючърсите за европейския образцов вид Brent едва поевтиняват с 0,07 % до $69,91 за барел.

Котировките за американския пример WTI в това време са $64,53 за барел, с 0,09 % над равнището от края на вчерашната търговия.

Във вторник цената на двата сорта се повиши надлежно на Brent с $0,93 (1,35%) - до $69,96 за барел и на WTI с $0,9 (1,42%) - до $64,47 за барел.

Както демонстрират данните на Американския институт по петрола (API), запасите от суровината в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали 4,8 милиона барела до общ размер от 416,2 милиона. Анализаторите предвидиха спад от 1,6 милиона барела.

Запасите от бензин и други горива в страната за интервала също нарастват. Официалните данни на енергийното министерство на Съединени американски щати ще излязат по-късно през днешния ден.

Освен това сега вложителите се безпокоят от обстановката в Азия, където остатъка в предлагането на бензин докара до спад на неговото произвеждане и надлежно ще аргументи понижаване в търсенето на суровината.

В същото време пазарът продължава да получава поддръжка то ефикасното съблюдаване на съглашението за редуциране на добива ОПЕК+ и изгледите за възходящ напредък на международната стопанска система. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР