Цените на петрола в четвъртък сутринта се понижават след значителния

...
Цените на петрола в четвъртък сутринта се понижават след значителния
Коментари Харесай

Цената на петрола отново се покачи над $62 за барел

Цените на петрола в четвъртък сутринта се намаляват след забележителния им растеж в сряда на фона на данните за положението на запасите в Съединени американски щати, показващи по-малко от предстоящото нарастване.

Стойността на януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса през днешния ден сутринта спадна до $62,24 за барел, с $0,16 под равнището от закриването на търговията в сряда. Вчера цената на тези договори се повиши с $1,49 (2,45%), до $62,40 за барел.

Фючърсите за американския пример WTI за януари на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтиняват с $0,14 - до $56,67 за барел. В края на търговията в сряда тяхната цена се бе повишила с $1,66 (3%), до $57,01 за барел.

Официалните данни на енергийното министерство, оповестени в сряда, демонстрират, че стоковите ресурси от недопечен нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 1,38 млн. барела. Преди това Американският институт заяви въз основата на непринудено събираната информация, за доста по-голям растеж на запасите - 5,95 млн. барела.

Резервите на терминала в Кушинг, където се съхранява търгувания на NYMEX нефт, през предходната седмица са спаднали с 2,3 млн. барела.

Добивът на нефт в Съединени американски щати не се е изменил, оставайки на рекордното ниво от 12,8 млн. барела на денонощие.

Отношенията сред Вашингтон и Пекин се усложниха, откакто Конгресът одобри законопроект за обстановката в Хонконг. Китай, като дефинира това като интервенция във вътрешните работи на страната и насочи формален митинг.

Стана ясно, че подписването на първата част от комерсиалното съглашение сред двете най-големи стопански системи може да бъде отсрочено за идната година. Тази неизясненост хвърля сянка върху вероятностите на световния напредък и надлежно върху потреблението и търсенето на нефт. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР