Цените на петрола се повишават, започвайки четвъртата поредна седмица на

...
Цените на петрола се повишават, започвайки четвъртата поредна седмица на
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават


Цените на петрола се покачват, започвайки четвъртата поредна седмица на растеж. Новините към договарянията сред Съединени американски щати и Китай усилват вярата за завършек на комерсиалните разногласия, а данните за понижаване на добива на нефт в света на практика понижават рисковете от свръхпроизводство, означават наблюдаващите на петролния пазар.

Според известието в петък на компанията за услуги в бранша Baker Hughes, броят на сондажните платформи в употреба на територията на Съединени американски щати са намалели през предходната седмица с 21 броя – до 852. Намалението продължава към този момент трета поредна седмица при най-високи темпове от февруари 2016 година

В понеделник съществена търговия на американските тържища няма да има заради празнуването на деня на Мартин Лутър Кинг. Във вторник ще бъде оповестен месечния отчет на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за сондажната интензивност в страната.

Според упованията на компанията Energy Aspects, главният растеж на добива на нефт може да се чака през второто полугодие на тази година, когато се чака стартирането на нови мощности в Пермския басейн.

Стойността на мартенския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран се усилва с 25 цента или 0,41 % - до 62,96 $ за барел.

Фючърсът за WTI за март на NYMEX нараства с 25 цента – до 54,29 $ за барел.

Според данните от търговията в петък петролът вид Brent се усили с 1,52 $ или с 2,5 % - до 62,70 $ за барел, а WTI нарастна с 1,73 $ или с 3,3 % - до 53,80 $ за барел.

За предходната седмица цената на Brent се усили с 3,7 %, а WTI – с 4,3 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР