Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, но

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, но
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават в днешната търговия, но за седмица растат с 4

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия през днешния ден, само че са напът да набъбнат с близо 4 на 100 за седмицата, подтиквани от преразглеждането от страна на Международната организация по енергетика (МАЕ) на прогнозите ѝ за търсенето на нефт през 2024 година, както и поради непредвиден спад в запасите от суровината в Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха с 25 цента или 0,3 на 100 до 85,17 $ за барел, откакто през вчерашния ден се повишиха над 85 $ за барел за първи път от ноември.

Котировките на американския лек недопечен нефт изгубиха 22 цента или 0,3 на 100 до 81,04 $ за барел.

Вчера МАЕ увеличи оценката си за търсенето на нефт през 2024 година за четвърти път от ноември. Световното търсене на нефт ще нарасне с 1,3 милиона барела дневно през 2024 година, демонстрира последния отчет на организацията, което е нарастване със 110 000 барела дневно по отношение на оценките на организацията от предишния месец.

Подкрепа на цените на петрола тази седмица оказаха украинските и удари против съветски петролни рафинерии, които провокираха пожар в най-голямата рафинерия на " Роснефт " в една от най-сериозните офанзиви против енергийния бранш на Русия през последните месеци.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати спаднаха ненадейно предходната седмица, защото рафинериите усилиха преработката, до момента в който запасите от бензин се свиха с повишаването на търсенето, заяви Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати в сряда, което също работи в поддръжка на цените.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР