Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес на

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес на
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия през днешния ден на фона на намаляването на оптимизма за разрешаване на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, заяви Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня със 17 цента или 0,3 на 100 до 60,21 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт намали котировките си в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса с 14 цента или 0,3 на 100 до 54,95 $ за барел.

Песимизмът за развиването на комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин затъмни резултата от уговорката, стихотворец от ОПЕК и сътрудниците й, за стесняване на добива на фона на новите сигнали, сочещи, че комерсиалният спор попречва международния стопански напредък.

Близо 80 % от над 60 икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха, че комерсиалните връзки сред двете водещи международни стопански системи ще се влошат или ще останат без смяна до края на идната година. Средната прогноза за възможност от криза в Съединени американски щати през идните две години се задържа на високото равнище от 45 %, а вероятността за криза през идните 12 месеца - на ниво от 30 %.

(БТА)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР