Цените на петрола се понижиха леко в навечерието на президентските

...
Цените на петрола се понижиха леко в навечерието на президентските
Коментари Харесай

Леко поевтиняване на петрола в навечерието на изборите в САЩ

Цените на петрола се намалиха леко в навечерието на президентските избори в Съединени американски щати, осведоми Ройтерс.

Надеждите, че огромните производители ще се въздържат от увеличение на добива, доведоха до растеж на цените в миналата сесия. Това покачване обаче бе прекъснато от терзанията, свързани с възходящият брой на инфектираните с ковид, бързото възобновяване на доставките от Либия и несигурността към президентските избори в Съединени американски щати.

Към 9:05 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,10 $, или 0,26%  до 38,87 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,05 $, или 0,14%,  до 36,73 $ за барел. Вчера и двата петролни сорта нарастнаха с близо 3%.

„ Въпреки че техническата картина допуска по-нататъшен растеж на цените в бъдеще, картината на предлагането и търсенето споделя друга история, изключително в Европа “, разяснява Джефри Хейли от OANDA.

Италия стана следващата страна в Европа, стегнала рестриктивните мерки против разпространяването на COVID-19, като вкара народен вечерен час, започващ в 21:00 часа, и затвори кината, театрите и музеите.

Вчерашното повишаване на петрола пристигна, откакто съветският енергиен министър организира диалози с локалните компании за отсрочване на нарастването на добива на нефт, планувано за януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР