Цените на петрола се покачват в сряда сутринта, след като

...
Цените на петрола се покачват в сряда сутринта, след като
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след като падна до тримесечно дъно

Цените на петрола се повишават в сряда сутринта, откакто предния ден паднаха до най-ниските си равнища от декември 2022 година заради засилени опасения от криза в Съединени американски щати вследствие на проблемите в банковия бранш.

Към 9:18 часа българско майските фючърси за сорта Brent на ICE Futures в Лондон нарастват с $1,3, до $78,48 за барел. Във вторник цената на тези договори падна с $3,32 (4,1%) до $77,45 за барел.

Цената на априлските фючърси за американския пример WTI към същия миг на Нюйоркската стокова борса NYMEX се подвигна с $1,00, до $72,33 за барел. В хода на предходната сесия тези контракти поевтиняха с $3,47 (4,6%) до $71,33 за барел.

Котировките за фючърсите за Brent и WTI затвориха във вторник на най-ниските си равнища от 9 декември.

" Пазарът на нефт се държи по този начин, като че ли рецесията в стопанската система е неизбежна. Отчитайки сигналите за увеличеното търсене в Китай и спада на $, може да се чака, че петролът ще устои на всички тези стопански разтърсвания ", сподели анализаторът на Price Futures Group Фил Флин, представен от Market Wach.

На 14 март ОПЕК резервира прогнозата си за напредък на световното търсене на нефт през 2023 година на 2,3 милиона барела дневно. Организацията леко увеличи прогнозите си за първите три тримесечия на 2023 година и намали за четвъртото. По-силният напредък на търсенето в Китай компенсира забавянето в Съединени американски щати и Европа, съгласно месечния отчет на каретла.

На 15 март Международната организация по енергетика ще разгласява своя обзор за положението и вероятностите на петролния бранш.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР