Цените на петрола се покачват в четвъртък, подкрепени от здравословно

...
Цените на петрола се покачват в четвъртък, подкрепени от здравословно
Коментари Харесай

Цените на петрола опитват възстановяване след вчерашния спад

Цените на петрола се повишават в четвъртък, подкрепени от здравословно повишаване на международното търсене. Котировките се пробват да се възстановят след, откакто паднаха през вчерашния ден поради рекордно произвеждане на недопечен нефт в Съединени американски щати и възходящите ресурси.

Днес при започване на търговията фючърсите на Brent на лондонската борса се продават по 64,46 $ за барел, което е с 12 цента повече от равнището при затварянето на петролния пазар през вчерашния ден. В сряда цената на европейската марка падна с 2 %.

Американският пример WTI в това време се търгува по 61,26 $ за барел, което е с 11 цента, или 0,2 % повече. Цената на WTI също се намали с повече от 2% в хода на предходната сесия.

Лекото възобновяване на цените през днешния ден идва, откакто запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали по-малко от предстоящото. Смята се, че идва спад на търсенето след края на зимния сезон, когато редица рафинерии затварят активността си за профилактика и поправки.

Официалните данни на Управлението за енергийна информация - EIA, демонстрират увеличение на запасите от суровината в Съединени американски щати през предходната седмица с 2,4 млн. барела до общ размер от 425,91 млн. барела. Анализаторите предвидиха растеж на запасите по-близък до 3 млн. барела.

Американската капиталова банка Goldman Sachs в разбор за клиентите си през вчерашния ден писа, че вероятността за здравословен напредък на световното търсенето остава, макар лекото закъснение на икономическите темпове.

Независимо от това, въздържащ пазара фактор е растящото произвеждане в Съединени американски щати, което предходната седмица бележи нов връх, достигайки 10,37 милиона барела дневно. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР