Цените на петрола се покачват стабилно в сряда сутринта, след

...
Цените на петрола се покачват стабилно в сряда сутринта, след
Коментари Харесай

Петролът силно тръгна нагоре след вчерашния спад

Цените на петрола се повишават устойчиво в сряда сутринта, откакто спаднаха ден по-рано, което беше породено от опасенията на търговците по отношение на световния стопански напредък и експлоадирането на нова вълна от ковид в Китай. Поевтиняването на петролните контракти беше породено и от повишаването на $, чиято динамичност прави по-малко преференциално закупуването на нефт за търговци, употребяващи други валути, написа MarketWatch.

Към 9:25 ч. българско време юлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures нарастнаха с 3,5 $ до 105,40 $ за барел. Във вторник цената на тези договори спадна с 3,48 $ (3,3%) до 102,46 $ за барел. Цената на юнските фючърси за американския пример WTI към същия миг при електронната търговия на Нюйоркската борса (NYMEX) се подвигна с $2,76 до $102,50 за барел.

По време на предходната сесия тези договорът поевтиняха с $3,33 (3,2%) до $99,76 за барел. Неспособността на Европейския съюз бързо да реализира единодушие по проект за налагане на ембарго върху доставките на съветски нефт също се отрази на цените на петрола, съгласно анализатора на ING Уорън Патерсън.

" Изглежда, че последният пакет от наказания ще би трябвало да бъде омекотен, с цел да бъде утвърден от всички членове на Европейски Съюз ", написа специалистът. Както оповестяват западните медии, Европейски Съюз може да се съгласи Унгария и няколко други източноевропейски страни да спрат да купуват съветски нефт до 2024 година, а не до края на тази година. Търговците проучват информация от Американския петролен институт (API) за седмичната динамичност на енергийните ресурси в Съединени американски щати.

Стоковите запаси от нефт в страната са нарастнали с 1,6 милиона барела през седмицата, приключилана 6 май, съгласно данните на API. Министерството на енергетиката на Съединени американски щати ще разгласява данните си за положението на енергийните запаси по-късно в сряда. Експерти, интервюирани от The Wall Street Journal, предвиждат ежеседмично понижаване на запасите от нефт в Съединени американски щати с 300 000 барела.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР