Цените на петрола се покачиха в днешната търговия до нов

...
Цените на петрола се покачиха в днешната търговия до нов
Коментари Харесай

Цените на петрола достигнаха нов 10-месечен връх

Цените на петрола се повишиха в днешната търговия до нов 10-месечен връх, откакто Китай разгласи, че понижава наложителните запаси на банките, с цел да подтиква икономическото възобновяване, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. Пазарите залагат и на упованията, че лихвените проценти на централните банка са близки до максимумите си и повишението им е напът да спре.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 46 цента или 0,5 на 100 до 94,16 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт нарастна с 49 цента или 0,6 на 100 до 90,74 $ за барел. И двата сорта са на най-високите си равнища от ноември 2022 година

Според анализатора Тина Тън от " Си Ем Си маркетс " (CMC markets) свиването на банковите запаси в Китай ще увеличи цените на силата и металите, а пазарът ще се повлияе и от данните за промишленото произвеждане и търговията на дребно в азиатската страна.

Петролните пазари ще останат затегнати до края на годината, откакто Русия и Саудитска Арабия взеха решение да удължат рестриктивните мерки за рандеман и експорт до края на годината. Според Международната организация по силата това може даже да провокира недостиг през последното тримесечие на годината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР