Цените на петрола се движат разнопосочно в ранната търговия в

...
Цените на петрола се движат разнопосочно в ранната търговия в
Коментари Харесай

Цените на петрола се движат разнопосочно на фона на неочаквания спад на запасите в САЩ

Цените на петрола се движат разнопосочно в ранната търговия в четвъртък, откакто вложителите взеха решение да приберат облаги от скорошното рали, а мощното търсене в Съединени американски щати поддържа пазарните настройки.

Към 8:30 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,13 $, или 0,15%, до 85,69 $ за барел, откакто миналата сесия добави 0,9% към цената. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,02 $, или 0,02%, до 83 39 $ за барел.

„ Виждаме известна промяна при Брента, само че като  цялостната настройка на пазара остава бича, защото не се стигна до огромно усилва на производството от Съединени американски щати или ОПЕК “, разяснява Сатору Йошида от Rakuten Securities.

„ Брентът може да доближи 90 $ за барел още тази година, защото петролния пазара евентуално ще остане стегнат на фона на фона на напъните на Съединени американски щати за декарбонизация и повишеното търсене, провокирано от прекосяването на повече компании от въглища и природен газ към нефт за производството на електрическа енергия.

Силното търсене в Съединени американски щати бе доказано и от последните седмични данни.

Американската администрация за енергийна информация (EIA) заяви в сряда, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са се намалили с 431 хиляди барела през седмицата до 15 октомври, достигайки 426,5 млн. барела. Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха растеж от 1,9 млн. барела.

В същото време запасите от бензин са спаднали доста повече от предстоящото – с 5,4 млн. барела до 217,7 млн. барела, което е най-ниското равнище от ноември 2019 година Запасите от дестилати пък са спаднали до най-ниското ниво от април 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР