Цените на петрола продължиха да падат, след като изненадващите данни

...
Цените на петрола продължиха да падат, след като изненадващите данни
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на данните за запасите на САЩ

Цените на петрола продължиха да падат, откакто изненадващите данни за запасите на Съединени американски щати и отлагането на срещата на ОПЕК+ провокираха неизясненост на пазарите, съобщи Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,24 $, или 0,51%, до 47,18 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,29 $, или 0,65%, до 44,23 $ за барел.

Пазарите останаха сюрпризирани от данните на Американския петролен институт, които демонстрираха, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 4,1 млн. барела през последната седмица, като упованията на анализатори, интервюираните от Ройтерс, бяха за покачване от 2,4 млн. барела.

Поевтиняването на петрола пристигна, откакто през вчерашния ден страните от ОПЕК+ отложиха срещата, на която да вземат решение за добива, за четвъртък, съобщи Ройтерс. Анализаторите се надяват, че  Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, измежду които е Русия, ще удължат съкращенията на добива, защото пандемията от ковид продължава да потиска търсенето. По-рано тази година групата се споразумя до понижи въведеното през август съкращението на добива на нефт от 7,7 млн. барела дневно на 5,7 млн. барела дневно от януари, само че в този момент тя обмисля удължение на съкращенията.

„ Рискът от това страните от ОПЕК+ да не реализиран съглашение е висок “, разяснява анализатор от австралийската банка ANZ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР