Цените на петрола продължават да се понижават във вторник сутринта,

...
Цените на петрола продължават да се понижават във вторник сутринта,
Коментари Харесай

Цената на петрола спада след слаби икономически данни от Китай

Цените на петрола не престават да се намаляват във вторник сутринта, откакто спадат предходния ден, породени от слабите макроикономически данни на Китай. Освен това вложителите се притесняват, че " нападателните " дейности на огромните централни банки ще доведат до понижаване на международната икономическа интензивност и началото на световна криза, което от своя страна ще аргументи понижаване на търсенето на " черно злато ".

Днес към 9:15 часа българско време декемврийските фючърси за сорта Brent поевтиняха с $0,23 на лондонската борса ICE Futures до $95,96 за барел. В понеделник цена на тези договори спадна с $1,73 (1,8%), до $96,19 за барел.

В същото време ноемврийските фючърси за WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват с $0,66 по-малко - по $90,47 за барел. По време на предходната сесия те поевтиняха с $1,51 (1,6%) до $91,13 за барел.

На 10 октомври стана известно, че показателят на мениджърите по покупки (PMI) в бранша на услугите на Китай, изчислен от Caixin Media Co. и S&P Global, е понижен до 49,3 пункта през септември от 55 пункта през август заради отрицателното влияние върху бранша на коронавирусните ограничавания.

Стойност на показателя под 50 пункта демонстрира спад на бизнес интензивността в бранша на услугите. Индикаторът падна под тази граница за първи път от четири месеца.

През миналата седмица петролът нарастна с повече от 15% след решението на пакта ОПЕК + да понижи индустриалната квота през ноември с 2 милиона барела дневно по отношение на октомври. Така обединението се пробва да реализира баланс на петролния пазар, където се чака последователно понижаване на търсенето на фона на закъснение на световния стопански напредък, настояват анализатори от рейтинговата организация Fitch.

" Въпреки това чакаме увеличената неустойчивост на цените да се резервира в кратковременен проект заради геополитически фактори, които биха могли съществено да повлияят на микса от доставки ", се споделя в изказване на Fitch.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР