Цените на петрола от еталонните световни марки във вторник умерено

...
Цените на петрола от еталонните световни марки във вторник умерено
Коментари Харесай

След кратък отдих цените на петрола отново умерено се покачват

Цените на петрола от еталонните международни марки във вторник умерено се покачват. Инвеститорите се пробват да преценяват ситуацията на пазара във връзка с салдото сред търсенето и предлагането на суровината.

Августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта нарастват с $0,18 - до $62,47 за барел. В хода на търговията в понеделник тяхната цена се намали с 1 $ и в края на сесията бе $62,29 за барел.

Американският пример WTI с доставка юли на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се търгува по $53,60 за барел, с $0,34 над равнището то през вчерашния ден. В понеделник цената на тези договори спадна с $0,73 - до $53,26 за барел.

Главното безпокойство за световния пазара на суровината остава забавянето на растежа на международната стопанска система поради комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай.

Очаква се водачите на двете най-големи стопански системи в света да обсъдят комерсиалното съглашението в границите на срещата на Г 20 в края на юни. Междувременно президентът Тръмп заплаши, че ще вкара нови мита върху вноса на китайските артикули, в случай че китайският водач Си Дзинпин не пристигна на срещата.

От друга страни страните участнички в пакта ОПЕК+ към този момент сполучливо извършват изискванията на съглашението за ограничение на добива, чието деяние завършва в края на юни. Тогава страните ще се съберат и обсъдят неговото продължение, за което наподобява има позитивно схващане. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР