Цените на петрола, които в следобедните часове във вторник ускориха

...
Цените на петрола, които в следобедните часове във вторник ускориха
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цените на петрола, които в следобедните часове във вторник форсираха растежа си, в сряда сутринта започват с изменение.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures в късните следобедни часове доближи до 42,8 $ за барел, само че като цяло се образува растеж от 3,27 %. В късните часове обаче цената на петролните фючърси стартира да спада и сесията приключи при цена от 41,92 $ за барел.

Тази заран петрола стартират да си връща изгубените позиции и все още на издание на информацията котировките са на равнище от 42,04 $ за барел, което е растеж от 1,84 %

Цената на фючърсите за ноември за WTI на нюйоркската борса (NYMEX) през вчерашния ден набъбнаха с с 3,7 % и съумяха да доближат в границите на търговията до 40,8 $ за барел, само че след това бе регистриран спад и сесията приключи при цена от 39,9 $ за барел.. Тази заран и вид WTI се пробва да си върне изгубените позиции. Към момента на публикуването на информацията котировките на WTI са на равнище от 39,89 $ за барел – плюс 1,7 $ за барел.

Участниците на пазара наблюдават обстановката с напредването на новия вихър, който се чака да удари крайбрежието на Съединени американски щати в четвъртък. Според данните, мощностите на Съединени американски щати в Мексиканския залив са за към 1,9 млн. барела дневно. В Луизиана са ситуирани нефтопреработващи фабрики с общ потенциал з към 3,37 млн. барела дневно. Към момента на публикуването на информацията котировките на WTI са на равнище от 40,65 $ за барел.

На напред във времето излиза и разискването на новите ограничения в поддръжка на стопанската система на Съединени американски щати, като се чака тези дни по тематиката да има повече детайлности.

„ Икономиката на Съединени американски щати се нуждае от нови бюджетни тласъци, макар че възобновяване след експлоадирането на ковид бе решително, съобщи ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл по време на годишната среща на National Association for Business Economics, NABE. „ Недостатъчната поддръжка ще докара до едва възобновяване и ще сътвори ненужни усложнения за семействата и бизнеса “, е споделил Пауъл.

Участниците на пазара са в очакване на данните за равнището на запасите от горива в Съединени американски щати.

Разбира се, вложителите не престават да отразяват и завръщането на американския президент Доналд Тръмп в Белия дом. С внимание се наблюдават и реакциите на норвежката Equinor във връзка със известието за прекъсване на добива на шест от находищата с размер от 300 хиляди барела дневно, поради стачка на работещите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР