Цените на нефта продължиха да се покачват поради опасенията за

...
Цените на нефта продължиха да се покачват поради опасенията за
Коментари Харесай

Обсъжданото ембарго срещу Русия повиши цените на нефта


Цените на нефта продължиха да се повишават заради опасенията за доставките на фона на обсъжданата от европейските водачи възбрана за импорт от Русия . Акциите резервираха позициите си, макар слабото показване на Уолстрийт и изгледите за по-рязко повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати.

Двата съществени контракта за недопечен нефт започнаха седмицата с растеж от над седем % в понеделник , когато страните от Европейски Съюз обсъждаха да последват Вашингтон и да наложат ембарго върху вноса на съветски енергийни артикули поради войната в Украйна.

Някои членове упорстват да засилят натиска върху Владимир Путин с повече наказания поради нашествието му, макар че други, в това число Германия - която към момента разчита на горивата на Москва, не са склонни да се насочат към основните браншове .

Към възходящия напън върху нефта се прибави и предизвестието на Саудитска Арабия, че офанзивите на йеменските бунтовници против нейните петролни уреди съставляват " директна опасност " за международните доставки, откакто обект на нахлуване станаха уреди на Червено море, принадлежащи на петролния колос Saudi Aramco.

Рязкото повишаване на цените на нефта е главен фактор за разтърсванията на международните пазари през последните седмици , защото търсенето се усилва заради възобновяването на икономическите действия тъкмо в миг, когато доставките са лимитирани.

Това, дружно с провокирания от войната скок на цените на други съществени първични материали като метали и пшеница, докара до внезапно повишаване на инфлацията и сътвори усложнения за централните банки, които към този момент се пробват да прекратят паричната си политика от интервала на пандемията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР