Цените на медта достигнаха шестмесечно дъно тази седмица, коментира Nasdaq.

...
Цените на медта достигнаха шестмесечно дъно тази седмица, коментира Nasdaq.
Коментари Харесай

Цените на медта достигнаха шестмесечно дъно. Търсенето в Европа пада

Цените на медта доближиха шестмесечно дъно тази седмица, разяснява Nasdaq. Търсенето в Европа остава едва. Междувременно Goldman Sachs преразгледа прогноза за цените на медта до 8 698 $ за метричен звук, като преди този момент беше 9 750 $ за метричен звук.

За съпоставяне цeнитe нa мeдтa нa Лoндoнcĸaтa бopca зa мeтaли дocтигнaxa вpъx oт нaд $10 600 за метричен звук преди към година. Mинaлaтa година Gоldmаn Ѕасhѕ пoвиши cвoятa 12-мeceчнa пpoгнoзa дo 11 000 $ за метричен звук oт 9 000 $.

Цената на медта е повлияна от спада в търсенето

Нивата на запасите на Лондонската борса за метали LME не престават да порастват бързо, до момента в който европейското ползване понижава.

Запасите на Шанхайската фючърсна борса в Китай спаднаха през това тримесечие, откакто се покачиха през първото тримесечие на годината. Въпреки това цените на медта не престават да се намаляват като цяло в звук с с тези на Лондонската борса.

Много анализатори, които чакаха мощно възобновяване на търсенето останаха разочаровани на фона на ниското търсене в Европа. От Китай се надяваха търсенето от Стария континент да се усили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР