Цените на квартирите по морето тръгнаха нагореНай-сериозен ръст на търсенето

...
Цените на квартирите по морето тръгнаха нагореНай-сериозен ръст на търсенето
Коментари Харесай

Украинците вдигат наемите

Цените на квартирите по морето потеглиха нагоре Най-сериозен растеж на търсенето има във Варна и Бургас
 

Наемите на жилища по Черноморието потеглят нагоре поради вълната бежанци от Украйна, които започнаха да търсят квартири.

Сред бягащите от региона на спора има както по-бедни, настанявани в разнообразни общински здания, общежития и хижи, по този начин и хора с повече благоприятни условия, които търсят независими жилища.

" Изключително огромният брой жители на Украйна сътвори напрежение на наемния пазар в няколко града. Говорим за Варна, Бургас, както и някои други Черноморски общини ", изясни ръководителят на Национално съдружие " Недвижими парцели " Добромир Ганев пред " Стандат ". " Това при всички положения ще се отрази на цените на наемите в кратковременен интервал от време. Много мъчно мога да кажа по какъв начин се е отразило към сегашния миг, само че се вижда, че има съществено търсене ", уточни той.

Хазяите са внимателни

По думите му част от българските притежатели, които отдават жилища чартърен, към този момент се въздържат да настаняват украинци. Причината е, че не е явен статутът на самите жители. Притесняват се за заплащане на консумативни разноски, както и дали и по кое време ще излязат от квартирата бежанците.

" Последните десетна дни от началото на войната имаме и случаи, в които притежатели отхвърлят да отдават парцели на този стадий на украински жители ", уточни Добромир Ганев. Въпреки това обаче има много хора от Украийна, които към този момент са наели квартири.

Около 30-40 хиляди са сега украинците в България. Общо в страната са влезнали към 80 000 бежанци, само че част от тях са траяли към други страни. " Това е доста сериозен размер от хора в малко градове в страната и вероятно ще сътвори напрежение на пазара на наеми ", уточни шефът на Национално съдружие " Недвижими парцели ".

Чакат се и руснаци

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер разяснява преди дни, че не е безпочвено да се мисли, че в средносрочен интервал може да има и вълна от съветски жители у нас. Сериозната икономическа рецесия, която чака страната, може да накара една част от тях да дойдат и в България.

" Това доста мъчно ще стане в този момент, тъй като е затворено пространството за съветски самолети. Но такава възможност има в средносрочен проект. Това също би основало по-сериозно търсене на пазара на парцели, изключително по Черноморието ", изясни Добромир Ганев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР