Цените на жилищата във Великобритания растат с най-бързи темпове за

...
Цените на жилищата във Великобритания растат с най-бързи темпове за
Коментари Харесай

Цените растат с най-бързи темпове от 2004 г. досега

Цените на жилищата във Англия порастват с най-бързи темпове за последните 17 години. Причината за това е опитът на купувачите да завършват покупко-продажбите си до края на ваканцията по гербовия налог в Англия и Северна Ирландия. Отстъпката беше катализатор за това през юни и юли цените да се покачат с 13.2% на годишна база. За миналите 12 месеца междинната цена на жилищата се е повишила с 42 400 USD, до 363 830 USD.

Сдържаното търсене, ползата към по-големи парцели поради пандемията и решението за почивка във връзка с гербовия налог способстваха за растеж на цените.

Уелс показва най-силния растеж в цените на парцелите – 16.7% през юни на годишна база. В Англия парцелите нарастнаха с 13.3%, а в Шотландия с 12%. За Северна Ирландия нарастването е 9%.

Най-популярният район за миналите 12 месеца е северозападна Англия. Лондон е тази част от страната, която пострада най-вече от повторното затваряне. Там цените на годишна база през юни са се повишили със 6.3%. Към момента междинната цена на жилищата на Острова надвишават шест пъти междинната заплата.

През идните месеци темпът на повишаване ще се забави, освен поради края на ваканцията на гербовия налог. Така да вземем за пример, анализатори на компанията Rightmove, оповестяват че офертните цени към този момент порастват със доста по-бавни темпове – 5.6% на годишна база.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР