Цените на жилищата в Сингапур се повишиха с по-бързи темпове

...
Цените на жилищата в Сингапур се повишиха с по-бързи темпове
Коментари Харесай

Атрактивен пазар отчита минимално поскъпване на жилищата

Цените на жилищата в Сингапур се покачиха с по-бързи темпове през второто тримесечие по отношение на първото, защото страховете от по-високи разноски за живот и повишение на лихвените проценти до момента не съумяха да намалят търсенето. Стойностите на частните парцели се покачиха с 3,2% през второто тримесечие, сочат данните на City Development Authority. Това е по-високо от растежа от 0.7%, регистриран през първото тримесечие.

В Сингапур се следи оживено търсене на жилища след възобновяване на продажбите, които доближиха шестмесечен връх през месец май.

Ключов знак за инфлацията в азиатския финансов център се повиши до най-високото си равнище от близо 14 години, което поражда опасения за повишаване на разноските за живот и задаваща се криза. Купувачите в Сингапур се възползват от ниските лихвени проценти и упованията за по-нататъшно нарастване на цените с възобновяване на стопанската система.

По-рано най-големият заемодател в града-държава – DBS Group Holdings Ltd., увеличи лихвите по всички свои пакети жилищни заеми. „ Тъй като купувачите в този момент са изправени пред по-високи разноски за заеми, цените на жилищата може да се покачат с 6-8% тази година “, съгласно Кристин Сън, старши вицепрезидент по изследвания и разбори в OrangeTee & Tie.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР