Цените на имотите в София все още не са достигнали

...
Цените на имотите в София все още не са достигнали
Коментари Харесай

Цените на имотите в София - далеч от предкризисни нива

Цените на парцелите в София към момента не са достигнали предкризисните равнища отпреди 2009 година, демонстрират данни на портал за недвижими парцели. Няколко региона на столицата обаче са изключения и ценовите нива там към този момент надвишават тези отпреди 2008 година, сочат данните.

Лидери в това отношение са кв. " Хладилника " и кв. " Редута ", където цените са към този момент с по 9 на 100 над предкризисните нива. В " Младост 3 " цените са с 6 на 100 над предходните рекордни равнища, а в центъра - с 1 % по-високи.

Като цяло в последните четири години общото повишаване на цените в някои региони на София доближава 50-70 на 100. Това важи най-много за кварталите с усъвършенствана инфраструктура и съсредоточено ново строителство.

Район " Лозенец " не съумява да възвърне високите равнища на цените от 2008 година, когато квадратният метър на нелуксозно двустайно жилище е бил 1900 - 2000 евро, съгласно данните. Статистиката демонстрира, че през последните четири години цените се усилват с 35 на 100, само че са с 29 на 100 под предходните рекордно високи равнища.

В различен регион на София - " Гео Милев ", цените са с 25 на 100 под равнищата от 2008 година, въпреки че през последните четири години нарастват с 48 на 100.

В " Младост 4 " растежът за последните четири години доближава 49 на 100, само че нивата са с 10 на 100 под предкризисния връх отпреди девет години.

В " Студентски град " покачването за интервала от четири години е най-слабо - 23 на 100, като цените са с 21 на 100 под предкризисните. Относителната резистентност на ценовите нива организациите изясняват с непрекъснатия интерес към парцелите в този регион поради тяхната рентабилност.

Най-силен ценови растеж (70 на сто) за последните четири години е регистриран в кв. " Хладилника " - в региона на новата станция на метрото. Това се дължи на обновената инфраструктура и засиленото строителство, в това число и на офиси, разясняват специалисти.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР