Цените на имотите в Пловдив продължават са се повишават плавно.

...
Цените на имотите в Пловдив продължават са се повишават плавно.
Коментари Харесай

Най-скъпите имоти в Пловдив: Бивша фабрика, мезонет и... СНИМКИ

Цените на парцелите в Пловдив не престават са се покачват гладко. Дори мрачни прогнози за международна икономическа рецесия не съумяват да разколебаят продавачи и купувачи да реализират имотни покупко-продажби, което поддържа пазара на парцели в отлична кондиция, написа "Трафик ".

Съвсем без изненада на пазара се оферират парцели за крупни суми, които заради повишения инвеститорски интерес, както във връзка с строителство, по този начин и за задачите на бизнес инициативи.

Това са едни от най-скъпите парцели, които са на пазара за недвижимо имущество към днешна дата.

1. Бивш промишлен комплекс на бул. "6-ти септември "

Производствен парцел тъкмо против кметството на регион "Източен " търси вложител. Теренът е с повърхност от 48 дка и има лице на бул. "6-ти септември ". Макар преди години да се е намирал в периферията на града, сега на процедура попада в доста атрактивна зона, която е снабдена с огромни магазини и инфраструктура.

Макар статутът на парцела да е за публично обслужваща, индустриална и складова активност, допустимо е на него да изникне и жилищна постройка, само че и търговски център или тип бизнес парк. Към този миг има индустриална постройка с РЗП от 4400 кв.м, както и други пайантови постройки. Обявената цена без Данък добавена стойност е 7 220 850 EUR или 150 EUR/кв.м



2. Голям терен до Централна гара

Земята зад Централна гара има съвсем аналогична комерсиална логичност като гореописания имот. 20 декара съвсем в центъра на града търсят нов покупател.

Подобни крупни парцели са огромна необичайност за урбанизираните зони в града под тепетата и евентуално заради тази причина цената на парцела е главозамайваща - 7 милиона евро. 20-те декара са разграничени законно в два имота - единият с величина от 18158 кв.м., другият с повърхност от 2022 кв.м., които за залепени един до различен.

Те са ситуирани в непосредствена непосредственост до жп линиите и върху тях в предишното се разполага един от огромните фабрики за железна и химическа промишленост и търговия "Александър Амбарев " АД. Продават го реститути на предприятието. Цената илиза към 350 евро за квадрат.



3. Палата 5 на Панаира

Бившата палата №5 в Международен панаир Пловдив продължава да излиза регулярно на търгове. Имотът има дълга история, белязана от прехода и не е в активите на панаира. Палатата е приватизирана през 1998 година от провдивската компания "Рестрой ". В палата е централата на телевизия "Европа ", по това време благосъстоятелност на брата на президента Петър Стоянов - Емил Стоянов.

Стоянов обаче е безапелационен, че няма благосъстоятелност в парцела, а държи там единствено офиси чартърен. След това палата на продадена на предприемача Киро Киров, който имаше шоурум в нея. Продавачът и сегашен притежател е банка ДСК, която закупи парцела през 2011 от "Търговско-рекламен център по строителство " /РТЦС/.

Последният търг за пета палата се организира декември месец. За миналите 2-3 години цената е паднала с към 200 000 лв.. На посления търг палатата е оповестена с първична стойност от 3 900 000 лв. без Данък добавена стойност.

Триетажната постройка е със застроена повърхност 1950 кв. м, и РЗП 4575 кв. м. Очевидно обаче към момента няма интерес към парцела.



4. Тютюнев склад монумент на културата на ул. "Иван Вазов "

Kъщата монумент на културата се намира тъкмо до изгорелите четири склади, два от които хранилища дарени от Димитър Кудоглу. Паметникът на културата се търгува за 3 милиона евро.

Той се издига на 7 етажа в пропитаата с тютюн улица. Величествената постройка е с реновирана фасада. Тя е една от дребното претърпели укрепителни действия - отстранен е гредоредът и са изляти напълно нови бетони основи и плочи на всички етажи. С РЗП от 3700 кв.м. постройката може да се трансформира в голям първокласен дом или в различен тип административна постройка.

От последният етаж се открива невероятна гледка към града.

5. Сграда до Община Пловдив
3 000 000 EUR
(1578.94 EUR/кв.м)
Три милиона евро без Данък добавена стойност е и цената на бизнес постройка в сърцето на Пловдив. Имотът е с РЗП от 1900 кв.м., разпределени на 4 равнища и партер. На партерно равнище парцелът е предан чартърен дълготрайно за 10 години, а по етажите разполагаме с офиси с разнообразни квадратури. Сградата се намира в централната и комерсиална част до Главната улица на Пловдив и в непосредствена непосредственост до Община Пловдив.



6. Резиденцията на Цар Киро

Невзрачната постройка на пъпа на Пловдив, която стана известна около притежателя си - Кирил Рашков, се продава. Всъщност фасадата на постройката лъже и крие от очите на пешеходците дворец от червен гранит, сив гранит и оникс. Одаята на последния етаж пък съхранява "царските " престоли на Цар Киро и Царица Костадинка.

Явно апетитите за бързи пари в миг на пикови цени на пазара на парцели не са подминали и фамилия Рашкови, които са решили да се разделят с парцела. 7-етажната постройка, ситуирана на ъгъла на ул. "Иван Перпелиев " и ул. "Света гора ", която на времето беше гласена за хотел, само че по този начин и не сработи, в този момент търси нови притежатели. Обявената ѝ цена е цели 2 милиона евро. С РЗП от близо 2200 кв.м., квадратният метър е калкулиран за малко над 900 евро.

Първоначално статутът на сараите на Цар Киро бе на бизнес постройка, защото замисълът беше тя да бъде употребена за хотел. Данъците ѝ обаче възлизаха на над 18 хиляди лв. годишно и това окуражи Рашков да смени предназначението. Днес тя се води жилищна.



7. Сграда на "Деком "

Комплекс "Деком ", ситуиран на Брезовско шосе, се продава за 6 500 000 евро. Сградата е огромна с повърхност от 16 000 кв.м., ситуирани на 7 равнища. Бизнес постройката има истинска архитектура с съвременна визия и обитава офиси, магазини, кафе, ресторант, хранилища и паркинги, един от които под земята.



8. Мезонет разкош

Със сигурност не можем да кажем, че цената на този мезонет може да се конкурира с милионите в евро на горните парцели. Със сигурност обаче това е най-скъпият парцел в категорията апартамент. Става дума за мезонет до Новотела, който се търгува за 660 000 евро или при своята величина - РЗП 440 кв.м., излиза цена от 1500 евро за кв.м.

Апартаментът заема последните два етажа от първокласна кооперация. Апартаментът е отчасти обзаведен и има три спални, четири тераси, хол, всекидневна, кухня, столова, гардероб, баня с джакузи огромни умивалници и въобще всевъзможни първокласни усъвършенствания.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР