Цените на храните може никога повече да не паднат след нахлуването в Украйна, казва главният икономист на Bank of England

...
За съжаление дните, в които виждаме как цените на храните
Коментари Харесай

„За съжаление дните, в които виждаме как цените на храните падат, това наистина изглежда е нещо, което може да не виждаме още известно време, ако изобщо бъде в бъдеще", каза Хю Пил, главен икономист на Bank of England.

Говорейки по време на Въпроси и отговори на , г-н Пил каза, че дори темпът на инфлация на храните да се забави, храните все още ще бъдат по-скъпо, отколкото е било, като ефектите от инфлацията на храните „ще отнеме повече време, за да се разсеят“.

Официалните данни показват през 12-те месеца до юни, когато общият индекс на потребителските цени мярка за инфлацията беше 7,9%.

Прочетете още:
Какво означава скокът на цените на пшеницата тази седмица за вашия ежедневен хляб
Колко „трябва да спечелите, за да сте щастливи“

< p>Обединеното кралство беше особено засегнато от нарастващите цени на храните. Г-н Пил каза, че „въздействието върху цените на храните в Обединеното кралство е малко по-дълготрайно, отколкото би се очаквало на фона на миналото поведение“.

Разгледани опасения за маркирането на цените във всички търговци на дребно на хранителни стоки, казва Органът за конкуренция и пазари

Шефът на Исландия се съжалява за предизвикателствата, свързани с инфлацията на храните

Той обвини инвазията на Русия в Украйна, която разбърка веригата за доставки на основни продукти, отглеждани в Украйна като като пшеница и слънчогледово масло, и доведе до разходи за суровини и основни храни.

Едно от обясненията защо Обединеното кралство беше тежко засегнато от това е, че компаниите от Обединеното кралство реагираха на несигурността на цените, в резултат на инвазия, чрез блокиране на скъпи договори, каза г-н Пил.

„Някои фирми решиха някак да блокират своите покупки на стоки на международните пазари, за да намалят тази несигурност, но потенциално заключени на доста високи нива на цените и те все още прекарват това през системата в това, за което в крайна сметка плащаме в магазините“, каза той. преработвателите в Обединеното кралство се приспособяват към края на прекъсването на доставките, добави той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР