Цените на храните и общата инфлация ще се повишат, докато

...
Цените на храните и общата инфлация ще се повишат, докато
Коментари Харесай

По-високите температури означават по-високи цени на храните и други. Ново проучване свързва климатичните сътресения с инфлацията

Цените на храните и общата инфлация ще се покачат, до момента в който температурите се покачват с изменението на климата, откри ново изследване на академик по околната среда и Европейската централна банка.

Гледаме при месечни ценови етикети на храни и други артикули, температури и други климатични фактори в 121 народи от 1996 година насам, откривателите пресмятат, че „ шоковете във времето и климата “ ще доведат до повишение на разноските за храна с 1,5 до 1,8 процентни пункта годишно в границите на към десетилетие, даже по-високи във към този момент горещи места като Близкия изток, съгласно изследване в списанието Communications, Earth and the Environment от четвъртък.

И това значи нарастване на общата инфлация от 0,8 до 0,9 процентни пункта до 2035 година, породено единствено от рисковите климатични промени, се споделя в изследването.

Тези цифри може да наподобяват дребни, само че за банки като Федералния запас на Съединени американски щати, които се борят с инфлацията, те са обилни, сподели водещият създател на проучването Макс Коц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР