Цените на горивата се повишават, но това се дължи на

...
Цените на горивата се повишават, но това се дължи на
Коментари Харесай

Валентин Кънев: Цените на горивата се повишават, но това се дължи на качването на цената на петрола

Цените на горивата се покачват, само че това се дължи на качването на цената на петрола. Това разясни в изявление за предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " Валентин Кънев, специалист от Балканска черноморска петролна и газова асоциация:

" Има два съществени фактора за повишението на цените. Първият, който е главен и който в продължение на няколко месеца оказваше въздействие, е обвързван с рестриктивните мерки, които постановиха ОПЕК и Русия върху добива, тъй че да може да се ограничи този рандеман и да се балансира пазарът, тъй че да се усилят цените. Втората причина е това, което следим в този момент с Иран – връзките сред Иран и Съединени американски щати, което още повече насочва наклонността в посока увеличение цените на нефта. Цените на горивата по-скоро изостават от цените на нефта. Може би това е някакъв психически резултат, защото когато ние виждаме, че се подвигат цените на горивата, си мислим, че те се подвигат по-бързо в сравнение с цените на нефта, само че в действителност не е тъкмо по този начин. Има някаква инерция ".

Ситуацията с петрола е доста непредсказуема, добави Кънев:

" Може на пръв взор да наподобява, че цените на петрола ще се качват, само че това не е доста несъмнено, тъй като глобите против Иран към този момент са в различен подтекст. Виждаме, че Европейският съюз не е склонен със глобите ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР