Цените на горивата няма да спаднат, докато продължава конфликтът в

...
Цените на горивата няма да спаднат, докато продължава конфликтът в
Коментари Харесай

Георги Ганев, ДБ: Цените на горивата няма да спаднат, докато войната продължава

Цените на горивата няма да спаднат, до момента в който продължава спорът в Украйна. Това сподели в ефира на „ Събуди се” Георги Ганев от „ Демократична България”. По думите му, в случай че се постави завършек на спора, бързо ще има преструктуриране на нещата и цените ще паднат надолу.

„ Има два мотора, определящи за повишаването на горивата- общата инфлация в целия свят и повишаването на горивата на международните пазари. Смяташе, се че равнища от над 100 $ за барел са прекалено високи, само че се вижда, че от началото на войната тези равнища се поддържат. Петролните и газови доставки могат да бъдат мощно повредени поради спора. Цените ще продължат да се повишават поради неяснотата към ситуацията”, сподели той, представен от Нова телевизия.

Ганев разяснява още, че се направи опит у нас обстановката с горивата да всее суматоха и някой да извлече дивиденти от това. „ Кой и за какво не е ясно. Положението с горивата обаче не е като това със зърното- горивата се внасят. Проблемът е сериозен Може да бъде решен, само че това ще има цена и логистични предизвикателства”, изясни той.

Във връзка с проблемите към износа на зърно Георги Ганев разяснява, че няма причина тазгодишната годишна продукция у нас да не бъде естествена.

„ България е една от дребното страни в Европа, която е производител и експортьор на зърно. Имаме по-малки потребности, в сравнение с е една годишна продукция. Резервът ще е сигурен, прекалено презапасяване не е препоръчително”, изясни той.

Ганев обърна внимание и на отхвърли на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова за се яви във външното министерство. „ Личната ми позиция е, че тя доста съществени ни обиди”, изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР