Цените на горивата няма да превишат 3 лева за литър,

...
Цените на горивата няма да превишат 3 лева за литър,
Коментари Харесай

Българска петролна и газова асоциация: Цените на горивата няма да превишат 3 лева за литър

Цените на горивата няма да превишат 3 лв. за литър, разяснява пред БТВ Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация. Той не отхвърли по-високите цени на горивата в елементи от Северна България.

„ Логистиката е значима част от цената на литър гориво. В дребните обитаеми места, които са отдалечени от петролните бази и логистиката се прави с цистерни, е обикновено цените да са малко по-високи. Търговците могат да продават на по-високи цени, ние сме в пазарна стопанска система. Клиентът може да реши дали да зареди при него, или да отиде в друга бензиностанция, където цената е по-ниска “, уточни специалистът. Той означи, че нараства курса на суровия нефт до 84 $ за барел, като е допустимо до края на годината да забележим 100 $ за барел.

„ Докато имаме рафинерия, която създава нефтопродукти, България няма да има проблем с дизеловото гориво “, безапелационен е юристът от Българска петролна и газова асоциация. Той предвижда, че в случай че рафинерията на Лукойл спре да работи с съветски нефт, цените на горивата ще бъдат над 3 лв. за литър.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР