Цените на еталонните марки петрол в четвъртък демонстрират слабо понижение

...
Цените на еталонните марки петрол в четвъртък демонстрират слабо понижение
Коментари Харесай

Петролът спада след вчерашния скок. Ураганът Ирма не го плаши

Цените на еталонните марки нефт в четвъртък показват едва намаляване след вчерашния скок. Той бе провокиран от предстоящото възобновяване на работата на американските преработвателни мощности, наранени от урагана " Харви " и обвързваното с това увеличено търсене на суровината.

Но дружно с това, върху пазара повлияват данните на Американския институт по петрола, съгласно който стоковите ресурси в страната през предходната седмица са се нараснали с 2,8 млн. барела. Докато тези на бензина са спаднали с 2,5 млн. барела осведоми MarketWatch.

Днес сутринта ноемврийските договори за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняват със 17 цента - до $54,03 за барел. В края на вчерашната търговия фючърсите бяха поскъпнали с $0,82 (1,54%) - до $54,20 за барел, като в хода на сесията цената се повиши до $54,31 - най-много от края на май.

Цената на американския пример WTI с доставка октомври на електронните търгове на нюйоркската стокова борса (NYMEX) спада с 9 цента - до $49,08 за барел. В предходната сесия тя се повиши с $0,50 (1,03%) - до $49,16 за барел, най-много за четири седмици.

В същото време към крайбрежията на Съединени американски щати приближава различен мощен вихър - " Ирма ", който доближи оптималната пета степен и към този момент опустоши редица острови в карибския район. Природната буря евентуално ще окаже много лимитирано въздействие върху преработвателните фабрики, защото във Флорида те са доста по-малко от " петролния " щат Тексас.

Инвеститорите и пазарът с неспокойствие чакат формалните данни на енергийното министерство за положението на запасите и добива в Съединени американски щати, които ще излязат по-късно през днешния ден. По прогнози на специалисти през предходната седмица запасите от суровината в страната са нарастнали с 2,7 млн. барела, до момента в който тези от бензин са намалели с 4,2 млн. барела, а на другите петролни дестилати са спаднали с 1,9 млн. барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР