Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават в средата на седмицата

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия в сряда, 27 март се намаляват след публикуването на отчета на Американския институт за нефт (API), сочещ за забележителен растеж на запасите от горива в Съединени американски щати.

Стойността на майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание е на равнище от 85,50 $ за барел, което е с 0,75 $ (0,87%) под цената при затваряне на предходната търговия. Във вторник цената по тези контракти поевтиняха с 0,5 $ (0,6 %) до 86,25 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI за месец май на нюйоркската борса (NYMEX) спадат с 0,66 $ (0,81 %) до 80,96 $ за барел. При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти спадна с 0,33 $ (0,4%) до 81,62 $ за барел.

Според данните на API, запасите от нефт в Съединени американски щати за седмицата, завършваща на 22 март са се нараснали с 9,337 млн. барела, което е най-същественото нарастване от средата на февруари 2023 година Запасите от петрол на терминала в Кушинг, където се съхраняват търгуваните на Nymex петрола са се нараснали с 2,4 млн. барела, съгласно API. Днес се чака и публикуването на формалните данни на министерство на енергетиката на Съединени американски щати.

Участниците на петролния пазар не престават да наблюдават и геополитическата обстановка, а също по този начин са и в очакване на вести от ОПЕК+, макар че на пръв прочит не се чакат някакви промени от досегашната политика и планове. Поредната среща на страните, членки на обединяването следва да се организира на 3 април.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР