Цените на двата основни сорта петрол в понеделник преминаха в

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник преминаха в
Коментари Харесай

Петролът статира със слаб спад в цените


Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник минаха в късните следобедни часове към намаляване. Натиск върху пазара оказват упованията за нарастване на добива в Съединени американски щати и Саудитска Арабия. Сутринта във вторник цените на двата съществени сорта нефт се търгуват с намаляване.

Фючърсът за декември за петрола вид Brent на борсата ICE Futures във вторник сутринта започва със спад от 0,32 % - до 79,52 $ за барел.

Договорът за декември за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се корита при цена от 69,15 $ за барел или при намаляване от 0,18 %.

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих в понеделник съобщи, че страната може да усили добива до 11 млн. барела дневно, а при нужда и до 12 млн. барела дневно. Пазарът на нефт сега е уравновесен, само че в случай че от него „ изчезнат “ 3 млн. барела Саудитска Арабия сама няма да може да ги компенсира, изясни той.
В петък американската компания за услуги в бранша Baker Hughes заяви, че броят на настоящите сондажни платформи в Съединени американски щати през предходната седмица се е нараснал до 873 – най-високото значение от 2015 година
Днес играчите на пазара ще наблюдават деликатно новините към капиталовия конгрес в Саудитска Арабия.

В понеделник цената на декемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures започва с нарастване и доближи 80,3 $ за барел, след което се намали до 79,15 $ за барел, само че по-късно се върна на равнището от 80,09 $ за барел.

Фючърсът за декември за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк NYMEX в понеделник също първо набъбна до 69,79 $ за барел, след което се намали до 68,5 $, само че след това възвърна позициите си и при затварянето бе 69,55 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР