Цените на бензина и на дизеловото горива са поскъпнали с

...
Цените на бензина и на дизеловото горива са поскъпнали с
Коментари Харесай

Горивата поскъпнаха с 20-30 ст. само за месец

Цените на бензина и на дизеловото горива са поскъпнали с 20-30 ст. за литър по отношение на същия интервал на предходната година. По-голямата част от това покачване стана факт в границите на месец. В края на предходната седмица междинната цена в страната за всеобщия бензин А 95 бе 2.23 лева за литър, а за дизеловото гориво - 2.25 лева за литър, оповестява в. " Сега ".

Спрямо средата на май в първите две седмици на юни повишаването е със 7-8 стотинки за литър.

В началото на предишния юни главните горива са се продавали сред 2.02 - 2.06 лева за литър, демонстрира информация в данните за междинните цени на горивата в България в осведомителната платформа Fuelo.

Около 2.08-2.09 лева за литър варираше междинната цена на горивата от началото на януари доникъде на април. Покачването стартира да се вижда в края на април. По традиция нарастване има при започване на летния сезон поради по-голямо ползване, причина за скока в цените бяха и повишените котировки на цените на петрола на интернационалните пазари.

В началото на май цените на петрола доближиха до 74.44 $ за барел, а месец по-рано един барел се търгуваше приблизително за 62 $, отбелязва изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР