Цените на бензин и дизел в България започнаха плавно да

...
Цените на бензин и дизел в България започнаха плавно да
Коментари Харесай

Лоши новини за шофьорите, нов удар по джоба

Цените на бензин и дизел в България започнаха гладко да се покачват през последната седмица и в случай че следим тренда на петрола в международната търговия, повишаването ще продължи и през идващите седмици.

Според информация на уеб страницата Fuelo единствено за последния месец черното злато е поскъпнало с над 10 $ за барел, като към днешна дата се търгува за близо 85 $ за барел, осведоми trafficnews.bg. Това е и най-високата му цена от средата на месец януари насам, в случай че изключим краткотрайното шоково повишаване в средата на май. Петролът на международните пазари покачва цената си към този момент четири седмици подред, като се чака международните доставки да се затегнат заради съкращения от страна на ОПЕК+, в чийто състав влизат Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, включително и Русия. Някои анализатори считат, че фючърсите върху суровия нефт може да нарастнат още повече в кратковременен проект, което непроменяемо ще афектира и върху цените по родните бензиностанции.
-->
Към днешната дата Пловдив държи първата позиция за най-ниски цени на горивата в България. Второ и трето място е за областите Ямбол и Перник, а най- скъпи са в Смолян, Кърджали и Разград.

В Пловдив междинната цена на най-масовия бензин А95 е 2,56 лева./л, при 2,59 лева./л за страната. Дизелът се търгува за 2,47 лева./л, при междинна цена в страната – 2,50 лева./л. Газта е 0,88 лева./л, което е със стотинка по-евтино от тази в страната, а метана в Пловдив коства 1,90 лева./кг, при междинна цена за страната – 1,99 лева./кг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР