Цената на златото във вторник сутринта е умерено се понижава,

...
Цената на златото във вторник сутринта е умерено се понижава,
Коментари Харесай

Златото поевтинява поради растящата доходност на US Treasuries

Цената на златото във вторник сутринта е умерено се намалява, значително заради повишението на доходността на американските държавни облигации.

Според данните от днешната търговия, към 9:40 часа българско време, цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex спада със 7,90 $, или с 0,47%, до 1672,60 $ за тройунция.

Скъпоценният метал се търгува на спот пазара по 1669,11 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси за среброто се понижеха с 0,68 до 20,63 $ за унция.

Доходността на десетгодишните държавни облигации на Съединени американски щати (US Treasuries) нараства до 4,239% спрямо 4,214% в края на предходния търговски ден. Държавните облигации на Съединени американски щати са опция на златото като " благонадежден " актив, тъй че техните котировки, като предписание, имат противоположна динамичност.

Доходността на държавния дълг на Съединени американски щати, както и цената на самото злато, са чувствителни към паричната политика на страната. Нейното стягане укрепва $ и покачва доходността на скъпите бумаги, само че е отрицателен фактор за вложителите в скъпи метали. И в опита им да предвиждат с какъв брой през декември, борещият се с инфлацията Федерален резерв на Съединени американски щати още веднъж ще увеличи лихвения процент, анализаторите чакат нови данни за инфлацията в страната.

Експертите допускат закъснение на годишната инфлация през октомври до 8% след 8,2% месец по-рано. Инфлацията се отдръпна от своя връх от 9,1%, само че остава много над задачата на Фед от 2%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР