Цената на златото в сряда сутринта се покачва умерено, доближавайки

...
Цената на златото в сряда сутринта се покачва умерено, доближавайки
Коментари Харесай

Цената на златото расте след изказването на Джером Пауъл

Цената на златото в сряда сутринта се повишава умерено, доближавайки равнището от 1890 $ за тройунция след речта на ръководителя на Федералната аварийна система на Съединени американски щати, Джером Пауъл.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк набъбна с 5,1 $, или с 0,27%, до 1889,9 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се продават по 1879,82 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси за среброто се повиши с 0,71% до 22,335 $ за унция.

Търговците оцениха високо изказванията на ръководителя на американската централна банка. Председателят на Федералния запас Джером Пауъл приказва във Вашингтон във вторник и разяснява инфлацията и лихвите.

Пауъл означи забавянето на инфлацията, само че предизвести, че това е единствено най-ранният стадий и процесът може да бъде дълъг. Самият регулатор ще продължи да следи входящите данни и въз основата на тази информация ще вземе решение за равнището на лихвените ставки, сподели шефът на Фед. Пазарите не одобриха изказванията му за задоволително ястребови след мощния отчет за безработицата предходната седмица.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) се намали с 0,1% до 103,33 пункта. Отслабването на $ също поддържа растежа на котировките за златото, като го прави по-достъпно за закупуване от търговци, притежаващи в друга валута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР