Цената на златото в петък сутринта спада на фона на

...
Цената на златото в петък сутринта спада на фона на
Коментари Харесай

Златото губи стойност от укрепването на долара

Цената на златото в петък сутринта спада на фона на повишаването на $ по отношение на главните международните валути, след солидния напредък на скъпоценния метал предния ден

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк понижава с 5,4 $, или с 0,29%, до 1844,90 $ за тройунция.

На спот пазара благородният метал се търгува по 1845,71 за унция, оповестява Reuters.

Юлските фючърси на сребро в това време поевтиняват с 0,19% до $21,843 за тройунция.

Индексът на $ (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) в петък сутринта нараства с 0,58%, до 104,24 пункта. Поскъпването на американската валута като предписание лимитира търсенето на злато, което в този случай става по-малко налично при покупка в друга валута.

В същото време цената на златото се фиксира над 1840 $ за унция, откакто се увеличи с 1,7% в четвъртък. Благородният метал получи поддръжка след съвещанието на Федералната аварийна система на Съединени американски щати (FRS), след което регулаторът увеличи прогнозата си за инфлация за настоящата година. Златото обичаен актив за отбрана при висока инфлация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР