Цената на златото в петък сутринта се покачва на фона

...
Цената на златото в петък сутринта се покачва на фона
Коментари Харесай

Златото поскъпва с отслабването на долара

Цената на златото в петък сутринта се повишава на фона на обезценяването на $, демонстрират данните от днешната търговия. До края на седмицата котировките на благородния метал може да покажат нарастване от 3,6% - най-силното от началото на годината, заради неустойчивостта на пазара.

Към 9:30 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк се увеличи с 10,30 $, или с 0,54%, до 1933,33 $ за тройунция.

Скъпоценният жълт метал през днешния ден се търгува на спот пазара по 1929,95 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на майските фючърси за среброто се подвигна с 2,05% до $22,137 за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) в петък сутринта се намалява с 0,32%, до 104,08 пункта.

От началото на тази седмица златото нараства заради статута на предпазен актив на фона на пазарната волатилност. Фондовите пазари демонстрираха спад заради опасенията за банковия бранш, следвани от цените на петрола и медта. Сега фондовите пазари се повишават, а петролът и медта нарастват, до момента в който цената на златото в петък е подкрепена от валутния фактор.

Инвеститорите също по този начин не престават да правят оценка вероятностите за паричната политика на Федералната аварийна система на Съединени американски щати, защото това се отразява на $, към който златото е сензитивно. Според CME Group 84,9% от анализаторите чакат нарастване на лихвения % през март по отношение на февруари с 25 базисни пункта, а 15,1% допускат лихвеният % да остане на настоящите 4,5-4,75% годишно.

Традиционно една по-мека парична политика е отрицателен фактор за курса на $, което от своя страна поддържа цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР